Joan Cooke

In 1992 ben ik in Utrecht afgestudeerd als logopedist. Een jaar later ben ik gestart met mijn werk in de praktijk in Bilthoven.

Naast deze werkzaamheden in mijn eigen praktijk heb ik ook gewerkt in een verpleeghuis en een ziekenhuis. Daar heb ik ervaring opgedaan in het werken met mensen met afasie en dysartrie en met mensen met neurologische aandoeningen en oncologische problemen. Ook heb ik ervaring met het behandelen van meertaligen.

Ik ben moeder van 3 kinderen. Het werken in combinatie met mijn gezin vind ik een leuke afwisseling. Naast mijn kennis op logopedisch gebied is het ook prettig dat ik vanuit het dagelijks leven adviezen kan geven.

Ik werk in de praktijk met volwassenen, pubers en kinderen. Ik heb me gespecialiseerd op het gebied van de afwijkend mondgedrag (open mond, verkeerd slikken) waarbij ik nauw samenwerk met tandartsen en orthodontisten uit de omgeving. Ik heb een specialisatie gevolgd op het gebied van Parkinson en parkinsonisme en ben aangesloten bij Parkinsonnet. Naast mijn werk in de praktijk werk ik binnen het cluster-4-onderwijs.

Mijn werk in de praktijk ervaar ik altijd als zeer boeiend en uitdagend. Elk mens is anders en ik hoop ieder op zijn eigen wijze te kunnen prikkelen en stimuleren om tot het gewenste resultaat te komen.